Szemész, Szemészet – PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények


Szemészeti Profil

Szemhéjállási rendellenességek szemhéj kifordulása, befordulása, csüngése műtétei Sürgősségi szemsebészeti beavatkozások ügyeleti napokon Területi ellátási kötelezettség A szemészeti osztály munkanapokon az V.

A szemészeti osztály kiemelt, 3-as fokozatú besorolása miatt az egész országból fogadhat betegeket meghatározott keretek szemész. Az osztály tevékenységéről Szürkehályog sebészet Osztályunkon a szürkehályog szemész megoldása a legmodernebb — phacoemulsificatiós - technikával történik.

  • Látáskorrekció 25 év
  • Stroke látás
  • Dr. Kiss Krisztina - Erzsébet Gondozóház
  • Látás a vezetéshez

Lehetőség van a microseben át 2. A szürkehályog eltávolítása során műlencse kerül beültetésre, melynek dioptriáját a legpontosabb mérést lehetővé tevő lézeres Zeiss IOL Masterill.

Szemészet, Konzultáció, általános vizsgálat, Budapest - Szemész

Az általánosan használt műlencséink monofokálisak, de elérhetők az úgynevezett prémium műlencsék is, melyekért azonban térítési díjat vagyunk kénytelenek felszámolni. Prémium lencsének számít a multifokális, és az alkalmazkodó szemész, ezek kiválasztásánál figyelembe kell venni a beteg életmódját, látási igényét.

szemész gyógyszeripari cégek szemészet

A betegeink a prémium lencse kiválasztását a műtétet végző orvossal részletesen megbeszélhetik. A tórikus műlencse szintén prémium lencsének számít, a műtét előtt meglévő nagyobb astigmatismus korrigálására szolgál.

A Prevenció Látáscentrum munkatársai

Amennyiben ilyen műlencse beültetése szóba jön, orvosaink erre szemész felhívják a beteg figyelmét. Új lehetőség a már műlencsével rendelkező szem fénytörésének utólagos korrigálása AddOn műlencsével monofokális, szemész, és multifokális változatban is.

collins látás

A régi műlencsét ilyenkor nem távolítjuk el, hanem arra kerül rá az új korrigáló lencse. Szaruhártya átültetés A szaruhártya átültetés keratoplastica jelentős fejlődésen ment át szemész utóbbi években.

Felnőtt szemészet

Osztályunkon rendelkezésre állnak hol lehet lézeres látáskorrekciót szerezni legmodernebb vizsgálóeszközök, mint pl.

Pentacam és elülső szegmens OCT. A hagyományos, teljes vastagságú, ún.

Vietnami balzsam - Fábry Sándor önálló estje - Dumaszínház

Ez az összes szaruhártya átültetés egyre nagyobb hányadát teszi ki. Ilyenkor az arra alkalmas esetekben csak a szaruhártya valóban beteg, két belső rétegét cseréljük ki, a külső ép rétegek érintetlenül hagyásával. A fenti műtéteket egyszer használatos trepánnal végezzük, hogy minden betegünknek megadjuk a maximális esélyt a sikerre. Retina és üvegtest szemész A vitreoretinalis sebészet szemész szemészeti műtéttan egyik szemész fejlődő területe.

Osztályunkon az utóbbi 4 évben folyamatosan bővült az ilyen jellegű műtéti beavatkozások száma, ami az utóbbi években már meghaladta az évi beavatkozást.

Be vagyunk rendezkedve mind a sürgősségi retina leválás, endophthalmitismind a tervezett vitreoretinalis beavatkozásokra is.

Optikánkról

A vitreoretinalis műtétek háttér diagnosztikája tekintetében igen jó a műszererezettségünk. A legkorszerűbbnek ismert Heidelberg Spectralis OCT, szűk szemész vizsgálatra is alkalmas Topcon funduskamera és fluoreszcein angiográf, valamint kitűnő képminőségű ultrahang készülék áll rendelkezésünkre.

A bates javítja a látást szemüveg nélkül

Retina ambulancia Nagy forgalmú ambulanciánkon időskori illetve rövidlátással összefüggő makuladegeneráció, szemfenéki vénás trombózis, cukorbetegek retinaelváltozásai illetve egyéb retinabetegségek diagnosztikáját és ellátását végezzük.

Osztályunkon Spectralis Szemész, Canon CX-1 digitális retinafotózásra és fluorescein angiográfiára alkalmas fundus kamera, szemészeti ultrahang készülék illetve lézerkezelések végzésére alkalmas műszerek állnak rendelkezésre.

Dr Daróczi János

Nagy számban végzünk retinaműtéteket, szemfenéki lézerkezeléseket szemész intravitreális injekciós kezeléseket. Itt két vizsgáló helyiség és egy ambuláns műtő kap helyet, ahol az intravitrealis szembe adott injekciókat minden más műtéti tevékenységtől elkülönítve tudjuk beadni.

szemész

A Macula ambulancián a macula sárgatest betegségeiben szenvedő betegek vizsgálata folyik a legkorszerűbb diagnosztikus eszközökkel, és egyre növekvő számban végezzük az intravitreális injekciós kezeléseket. Retinopathia praematurorum ROP A koraszülöttek látóideghártya betegsége. A helyi koraszülött intenzív szemész ellátott kis betegeink szűrését a legmodernebb szűrési elvek alapján végezzük, és a nemrégiben megvalósult személyi feltételekkel a szükséges beavatkozások elvégezhetőek szemész már helyben is, a hamarosan beszerzésre kerülő műszerekkel.

A laserkezeléseket szemész ROP-betegek kezelésében jártas szemész szakvizsgás szakorvos, a műtéteket vitrectomiában jártas szakorvos végzi.

Jelenlegi hely

Kis betegeink kezét később sem engedjük el, rendszeresen szükséges vizsgálataikat gyerekszemészeti szakrendelésünkön végezzük. Zöldhályog sebészet Osztályunkon országos szinten a zöldhályog műtéti megoldásának legszélesebb palettája áll betegeink rendelkezésére.

A hagyományos szemnyomáscsökkentő műtétek:.

szemész látásélességet javító testmozgás