Rálátás


Gáll András November én, nem egészen két hét múlva ünnepélyesen átadják az új, hatvannyolcezer nézőt befogadó Puskás Arénát.

rálátás

A Magyarország-Uruguay nyitómérkőzésre pillanatok alatt elkapkodták a negyvenezer piacra dobott belépőt — huszonnyolcezret a szponzoroknak és a rálátás vendégeknek tartott fenn az MLSZ —, óriási az érdeklődés. Sajnos azonban már most disszonáns hangok vegyültek az örömteli várakozás izgalmába; állítólag bizonyos székekből nem zavartalan a ki- illetve a rálátás a játéktérre.

Kedden több internetes orgánum is szóvá tette, hogy a november én a Magyarország-Uruguay válogatott labdarúgó-mérkőzéssel megnyíló új Puskás Arénába jegyet váltó szurkolók közül sokan panaszkodtak, a helyükről nem rálátás jól látni a pályát.

rálátás

De szurkolni innen is lehet! Van, ahonnan több is.

Sleeping arrangements

Rálátás továbbra is igaz, magyarán, az adott széksor legalább kilenc centiméterrel magasabban van, mint az előtte lévő, azaz akadálytalan a rálátás. Egy független nemzetközi cég rálátás világ legjobban belátható játékterei közé sorolta az új Puskás Arénát.

Amiből a fenti információ levezethető, az nyilvánvalóan az, rálátás a FIFA-nak vannak rálátás — biztonságtechnikai — előírásai is. Nevezetesen: bizonyos rálátás, lépcsők elé olyan korlátokat kellett építeni, amelyek megakadályozzák, hogy a szurkolók a mélybe zuhanjanak.

rálátás

Nem kizárt, hogy a korlát belelóg bizonyos szögekből a kilátásba, de a világon nincs olyan stadion, ahol rálátás lenne kötelező betartani a biztonsági előírásokat. Ezt be kellene látni. Nem tudom, hogy erről van-e szó, de más probléma nem lehet, mert rálátás minimum kilenccentis átlátás minden ülésről garantált.

  • Econic: Közvetlen rálátás – Mercedes-Benz Teherautók – Trucks you can trust
  • Rálátás és beavatkozás: informatika az állattartó telepeken – Agrárágazat
  • Látás szemnyomás
  • Könyv: Csillagleső - Rálátás a mindennapokra (Kiss Balázs Kunó)